Кияни вимагають знести небезпечну недобудову на Виноградарі

До столичної влади звернулися з петицією

У Подільському районі Києва необхідно знести небезпечну недобудову, розташовану на житловому масиві Виноградар. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №12171 Олександр Іванків закликав владу Києва демонтувати напівзруйнований "Будинок культури" на Виноградарі.

"Пропоную припинити зборища алкоголіків та наркоманів на Виноградарі, адже саме в цій недобудові такий контингент і водиться. Мешкаючи навпроти, можу сказати, що страшно насамперед за дітей, які туди лазять та ризикують без перебільшення своїм життям", — йдеться в петиції до столичної влади.

Для розгляду у Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. За кілька днів звернення зібрало майже 20% від необхідних голосів. Збір підписів триває.

Нагадаємо, скандальним будівництвом ЖК "Парк слави" у Дарницькому районі Києва зацікавилась поліція. Кияни занепокоєні незаконною забудовою в приватному секторі "Червоний хутір". Мова йде про ділянку на вулиці Грузинській, 23-25. З цього приводу депутати Київради провели виїзне засідання робочої групи земельної комісії Київради. Розглядали питання цільового використання земельних ділянок та законність будівництва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що землю холдингової компанії “Київміськбуд” у Козині, де раніше була база відпочинку, забудували розкішними котеджами родичі та оточення президента холдингу Ігоря Кушніра, поки у Києві є десятки недобудов. Компанія “Київміськбуд” на 80% належить територіальній громаді Києва. Зупинку будівництва житлових комплексів під час воєнного стану пояснили здороженням матеріалів, що люди не платять кредити, проблемами зі світлом. У "Київміськбуді" попросили грошей з бюджету Києва — мільярд на капіталізацію і викуп нерухомості на 300 мільйонів гривень. Родина та оточення Кушніра за роки управління холдинговою компанією “Київміськбуд” отримала вражаючі активи і політичні зв’язки. 

Читайте також, що у Києві біля метро навмисно знищують вікові дуби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися