У Києві захистили від урагану 300-річну липу Петра Могили (ФОТО)

Гілки одного із символів столиці підкріпили міцними підставками

Співробітники КО "Київзеленбуд" зробили міцні підставки під 300-річну липу Петра Могили. Про це розповів директор Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) Володимир Борейко, передають "Коментарі".

"У травні минулого року ураган відірвав одну з важких скелетних гілок у одного із символів стародавнього Києва-300-річної липи Петра Могили що на Андріївському узвозі. Щоб це не повторилося, я попросив генерального директора Київзеленбуду Олексія Короля подбати про легендарну липу і поставити під скелетні гілки, що залишилися, металеві опори", — зазначив Борейко.

Тепер дві новенькі металеві опори, як милиці у старої людини, дбайливо підтримують давню липу.

"На черзі ще одне легендарне київське дерево – 200-річний каштан Шевченка. Він — один із найстаріших київських каштанів, його обхват стовбура понад три метри! Каштан Шевченко росте у Видубицькому монастирі та є його окрасою", — розповів директор КЕКЦ.

Нещодавно Київський еколого-культурний центр домігся заповідання каштану Шевченка. Тепер потрібно поставити дві підставки під його важкі скелетні гілки, прикріпити громовідвід на верхівці, щоб старе дерево не била блискавка, зробити міцний бандаж і зміцнити ствол, що зараз розколюється на дві частини.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. Будівництво розпочали у травні цього року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Києві біля метро "Житомирська" навмисно знищують вікові дуби.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися