Росія випустила по Києву понад 20 ракет: подробиці від військових

Російські окупанти спробували завдати чергового масованого ракетного удару по українській столиці в ніч на 6 червня

Російські окупанти спробували завдати чергового масованого ракетного удару по українській столиці в ніч на 6 червня. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації.

За словами начальника КДВА Сергія Попка, ракети запускали стратегічні бомбардувальники Ту-95МС із району Каспійського моря. Українська протиповітряна оборона збила понад 20 цілей ворога. Прильотів у Києві не було.

У Деснянському районі пошкоджено дорожнє покриття, лінії електропередач тролейбусного сполучення, частково вибито вікна магазину через падіння осколків. У Дніпровському районі (Воскресенські сади) виявлено уламки ракети на даху приватної будівлі, пожежі немає, постраждалих попередньо немає.

Нагадаємо, що 1 червня у Києві люди не змогли потрапити в укриття і внаслідок падіння уламків ракет на територію дитячої поліклініки троє киян загинули, ще одинадцять поранені. У мерії столиці, поліції та МВС України відреагували на ситуацію.

У Деснянському районі Києва під час повітряної тривоги люди не змогли потрапити до укриття – захисна споруда поблизу дитячої поліклініки була закрита. Чоловік загиблої жінки Ярослав розповів журналістам, що його дружина загинула на вулиці, коли з дитиною йшла до укриття. Уламки збитої ракети впали за десять хвилин після оголошення повітряної тривоги.

"Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили, та й усе. Люди стукали, дуже довго стукали, і в той момент прилетіло. Були жінки, діти. Ніхто не відкрив. У мене дружина, дитина. З дитиною все добре , а дружина загинула", – розповів Ярослав.

Разом із дружиною Ярослава під час спроби дістатися до укриття загинули ще одна жінка та дев'ятирічна дитина, ще одинадцять осіб отримали поранення, серед яких одна дитина.

Читайте также