У Київській ветлікарні допоможуть евакуйованим з небезпечних територій тваринам

У Київській комунальній ветлікарні займуться лікуванням, вакцинацією тварин та пошуком нових господарів для них.

У Київській комунальній ветеринарній лікарні готові приймати тварин, яких евакуювали з тимчасово окупованих та небезпечних територій, де ведуться бойові дії. Про це розповіли у Київський міській державній адміністрації.

За словами виконуючої обов'язки директора підприємства Наталії Мазур, вони допомагають тваринам із перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Навіть у березні 2022 року, коли російські окупанти були неподалік Києва, у клініці надавали термінову ветеринарну та гуманітарну допомогу домашнім вихованцям.

"Російські терористи вчинили черговий страшний військовий злочин, жертвами якого стали і тварини", – прокоментувала Мазур підрив Каховської ГЕС.

Підприємство продовжить допомагати евакуйованим тваринам. Зокрема, співробітники ветлікарні можуть:

• полікувати тварин, надати ветеринарну допомогу;

• вакцинувати тварин;

• знайти місце для перетримки або зайнятися пошуком нових господарів.

Щоб отримати допомогу, звертайтесь за телефоном: 097-563-92-79.

Як раніше писало видання "Коментарі", на оновлення електронного реєстру свійських тварин у Києві планують витратити мільйони гривень. В умовах тендеру зазначено, що замовник "Головний інформаційно-обчислювальний центр" готовий заплатити 4,7 млн грн. Переможцем тендеру є ТОВ „Смарт АПС”. Він має надати послуги з розробки пакетів програмного забезпечення до 22 грудня 2023 року.

Також відомо, що у липні в Обухівській громаді на території Київської області домашніх тварин можна буде безкоштовно вакцинувати. Йдеться про щеплення проти сибірки, про алергічне дослідження туберкульозу і взяття крові для дослідження на лейкоз, бруцельоз ВРХ, ДРС коней.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися