Ботанічний сад у Києві показав унікальні троянди і маки (ФОТО)

Як виглядає унікальна колекція квітів в столичному ботанічному саду

Колекція троянд в ботанічному саду столиці є найбільшою в Україні. Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України оприлюднив фото чарівних квітів, передають "Коментарі".

"Найбільший в Україні розарій запрошує оглянути колекцію сучасних та старовинних троянд вітчизняної та зарубіжної селекції. Пориньте в казковий світ кольорів, ароматів та форм", — йдеться в повідомленні столичного ботанічного саду.

Окрім того, на ділянці "Пори року" квітують перші рослини багаторічних маків. Колекція макових відносно молода і активно розвивається.

"Створила цю красу і опікується нею куратор Анна Горай, котра опікується також знаменитою колекцією айтр. Ми пам’ятаємо, хто захищає нас в цей лихий час і запрошуємо військових на безкоштовні екскурсії ботанічнім садом", — заявили у закладі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в столичному ботанічному саду колекція півоній внесена до реєстру наукових об'єктів, що становлять національне надбання. Півонії представлені дев’ятьма видами та 565 сортами. Ця колекція є найбільшою в Україні та однією з найбагатших серед країн ближнього зарубіжжя та Східної Європи.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. Будівництво розпочали у травні цього року.

Читайте також, що у Києві створили інсталяцію, присвячену загиблому українському військовому з позивним "Да Вінчі".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися