Ботанічний сад у Києві показав унікальну колекцію півоній (ФОТО)

Колекція півоній в ботсаду столиці віднесена до національного надбання

Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України оприлюднив фото квітучих півоній. Квіти можна побачити на ділянці "Пори року", передають "Коментарі".

В столичному ботанічному саду колекція півоній внесена до реєстру наукових об'єктів, що становлять національне надбання. Півонії представлени дев’ятьма видами та 565 сортами. Ця колекція є найбільшою в Україні та однією з найбагатших серед країн ближнього зарубіжжя та Східної Європи. Серед сортів наявні всі існуючі на сьогодні садові групи як в історичному плані, так і на рівні найсучасніших досягнень світової селекції.

"Колекція служить базою для проведення різнопланових наукових досліджень та еталоном, на фоні якого проходить державне сортовипробування півонії. На основі колекції створено 27 сортів", — розповіли у столичному ботанічному саду.

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. Будівництво розпочали у травні цього року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Києві створили інсталяцію, присвячену загиблому українському військовому з позивним "Да Вінчі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися