У Київській області з незаконного володіння витребували спірні гуртожитки

Новий "власник" гуртожитків змушував мешканців сплачувати за житло за новим надвисоким тарифом

Прокуратура повернула громаді в Київській області два гуртожитки вартістю близько 400 млн грн. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Стало відомо, що за позовом прокуратури суд зобов'язав повернути територіальній громаді міста Вишневе два гуртожитки вартістю близько 400 млн грн. Йдеться про гуртожитки на 394 кімнати загальною площею понад 10 000 м², збудовані за кошти державних фондів у 1976 та 1981 роках.

Було встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю зареєструвало право приватної власності на зазначене майно Державного житлового фонду. Це відбулося з серйозними порушеннями гарантій, встановлених законодавцем для мешканців, які проживали там десятиліттями. Новий "власник" гуртожитків погрожував виселити людей з їхніх кімнат, змушуючи їх платити за житло за новим вкрай високим тарифом.

Завдяки наполегливій та принциповій позиції органів прокуратури області суд витребував спірні гуртожитки з незаконного володіння та скасував реєстрацію прав на зазначене майно за товариством.

Нагадуємо, що в Києві продали з аукціону будівлю колишнього оборонного заводу "Арсенал", розташованого в центрі столиці. Під час аукціону з приватизації за будівлю площею 350 квадратних метрів змагалися вісім учасників торгів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися