Будівлю оборонного заводу "Арсенал" приватизували у Києві (ФОТО)

Що відомо про приватизацію столичної нерухомості

У Києві продали з аукціону будівлю колишнього оборонного заводу "Арсенал", розташованого в центрі столиці. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна України.

За даними відомства, під час аукціону з приватизації за будівлю площею 350 квадратних метрів змагалися вісім учасників торгів.

"Приміщення цеху закинуте та вже давно не використовувалось для виробництва. Навколо нього – бізнес-центр та інші об’єкти, які пройшли реновацію за кошти приватних власників. В результаті торгів за лот запропонували 41 мільйон гривень. У переможця є 20 робочих днів на оплату лоту", — повідомили у Фонді державного майна України.

Об’єкт приватизації є частиною нежитлових приміщень корпусу №1 першого поверху літ "А" та немає окремого (власного) входу, тому прохід до цих приміщень здійснюється через інші приміщення, які належать на праві приватної власності ТОВ "Фін експерт проджект". Нежитлова будівля по вулиці Князів Острозьких (до перейменування – Московська), 8 (корпус 1), в якій розташована частина нежитлових приміщень заводу "Арсенал", перебуває у переліку об’єктів культурної спадщини. Водночас, пам’ятка архітектури національного значення "Виробничі майстерні" 1850-1851 років на вулиці Князів Острозьких, 8 у Києві не перебуває у Переліку пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації.

Також серед проданих об’єктів цього тижня два адмінбудинки на Київщині та Рівненщині. Зараз вони закинуті та не використовуються державою, запевнили у Фонді держмайна. У відомстві впевнені, що нові власники можуть використати ці активи для працюючого бізнесу, що сприятиме розвитку економіки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в аукціоні з приватизації будівель історичного готелю "Ермітаж", розташованих у центрі Києва, взяли участь 39 підприємців, а сума під час торгів зросла у 15 разів. Продаж будинків на вулиці Богдана Хмельницького у Києві став найдорожчим аукціоном з моменту відновлення приватизації у вересні 2022 року. Будівлі колишнього готелю "Ермітаж" приватизували за рекордну суму. Під час аукціону фінальна вартість об’єкту зросла з 21,2 мільйона гривень на початку торгів до 311 мільйонів гривень.

Нагадаємо, землю холдингової компанії “Київміськбуд” у Козині, де раніше була база відпочинку, забудували розкішними котеджами родичі та оточення президента холдингу Ігоря Кушніра, поки у Києві є десятки недобудов. Компанія “Київміськбуд” на 80% належить територіальній громаді Києва. Зупинку будівництва житлових комплексів під час воєнного стану пояснили здороженням матеріалів, що люди не платять кредити, проблемами зі світлом. У "Київміськбуді" попросили грошей з бюджету Києва — мільярд на капіталізацію і викуп нерухомості на 300 мільйонів гривень. Родина та оточення Кушніра за роки управління холдинговою компанією “Київміськбуд” отримала вражаючі активи і політичні зв’язки. 

Читайте також, що у Києві затвердили забудову нового мікрорайону та в чому проблема такого рішення влади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися