У Києві з забудовника стягнули мільйони гривень на розвиток інфраструктури

З забудовника стягнуто 12 млн гривень пайової участі

Прокуратура через суд стягнула з забудовника 12 млн гривень пайової участі на розвиток інфраструктури Києва. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Органи Київської міської прокуратури під час виконання представницьких повноважень встановили порушення інтересів територіальної громади столиці у зв'язку з ухиленням забудовника від сплати коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста.

Зокрема, побудувавши у 2022 році житловий будинок на проспекті Бандери, що знаходиться в Оболонському районі столиці, забудовник не сплатив визначений законодавством платіж до місцевого бюджету. Зазначені кошти повинні були бути використані для створення і розвитку інфраструктури столиці.

Відреагувавши на виявлені порушення, Оболонська окружна прокуратура м. Києва звернулася до Господарського суду м. Києва з позовом в інтересах держави щодо стягнення з комерційної установи коштів пайової участі у розмірі понад 12 млн гривень.

Завдяки активній позиції прокурора суд задовольнив позов та стягнув заборгованість з забудовника до місцевого бюджету у повному обсязі.

Нагадуємо, що службова особа міської ради у Київській області постане перед судом за фактом розтрати бюджетних коштів та службового підроблення. Слідство встановило, що у період з березня по травень 2022 року обвинувачена внесла неправдиві відомості до табелів обліку робочого часу деяких працівників, які фактично не виконували своїх обов'язків у цей час і не були присутні на робочому місці. Внаслідок цього вони отримували безпідставно заробітну плату.

"Коментарі" повідомляли, що в Києві конфісковані акції торгово-розважального центру Ocean Plaza ("Оушен Плаза") у російських власників братів Ротенбергів продадуть на аукціоні. Кабінет міністрів України передав в управління Фонду державного майна України 66,67% ТРЦ Ocean Plaza, які у березні Вищий антикорупційний суд (ВАКС) конфіскував у російського олігарха Аркадія Ротенберга. Уряд також ухвалив рішення, що ТРЦ Ocean Plaza у Києві буде виставлений на приватизацію.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися