У Києві перевірили всі укриття: стали відомі результати перевірки (ФОТО)

У столиці комісія завершила проведення позапланової перевірки укриттів

У Києві завершено позапланову перевірку захисних споруд. Про це повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передають "Коментарі".

Стало відомо, що міські та районні служби столиці спільно з поліцейськими та представниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій проінспектували всі 4 655 укриттів і сховищ. Придатним є 3041 об’єкт, тобто 65%, ще 973 (21%) можуть бути укриттями за умови належного облаштування. Не відповідає технічним умовам приміщень, де можуть бути укриття – 641 (14%). 

У ході інспекцій було зафіксовано оперативність відкриття укриттів. Вільний доступ забезпечений до 2048 приміщень (67%), доступ забезпечується протягом 5 хвилин – у 993 приміщеннях (32,7%), виявлені зачиненими – 28 (0,3%).

Нагадуємо, що в кількох районах Києва викрили заволодіння бюджетними коштами на ремонті укриттів. Стало відомо, що посадовці Голосіївської районної держадміністрації забезпечили підконтрольному підприємству перемогу в тендері на виконання робіт з капітального ремонту укриттів та захисних споруд у школі. По завершенню робіт підрядник вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо їх обсягів та вартості. Столичному бюджету завдано збитків на понад півмільйона гривень.

Окрім того, у столиці викрили начальника управління Святошинської райдержадміністрації та підрядника на розкраданні понад 800 тисяч гривень на ремонті укриттів. Їм повідомили про підозру у розтраті та привласненні бюджетних коштів у особливо великих розмірах під час капітального ремонту укриття на території Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися