У столичному водоканалі розповіли про якість води у Києві

В "Київводоканалі" зробили важливу заяву для споживачів

У Києві якість води відповідає чинним санітарним нормам і правилам. Таку заяву сьогодні, 14 червня, зробили в компанії "Київводоканал", передають "Коментарі".

В підприємстві зазначили, що забезпечені реагентами для знезараження води у Києві в повному обсязі.

"Ми постійно відбираємо проби та проводимо аналізи, щоб слідкувати за якістю води на всіх етапах водопідготовки. Станом на 14 червня відхилень за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками у водопровідній воді немає", — йдеться в заяві АТ "Київводоканал".

Ознайомитися з актуальними результатами аналізів води джерел водопостачання, води на виході з очисних водопровідних споруд та у контрольних точках столичної мережі можна за посиланням.

Минулого тижня у "Київводоканалі" спростували фейк про можливий спалах холери у Києві через холерну паличку у воді. В соціальних мережах поширили інформацію, що нібито у столиці навіть чистити зуби та мити фрукти і овочі необхідно виключно кип'яченою водою. У столичному водоканалі наголосили, що це не відповідає дійсності, а цей фейк спрямований на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки серед населення.

У травні в столичному водоканалі пояснили, чому у Києві спостерігалось підвищення забарвленості питної води. У підприємстві заявили, що це зумовлено надзвичайно високою забрудненістю річок Дніпра та Десни. Водночас, у "Київводоканалі" наголосили, що при цьому показники забарвленості, каламутності та загального заліза залишалися в межах норми.

Читайте також, де та чому у Києві надовго вимкнули гарячу воду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег

14 червня 2023, 20:52

Цікава історія про якість води в Києві. Можу на аналіз видати та яка тече у мене дома на Оболоні і всі санітарні норми там будуть порушені. так шо хай не вигадують. Якщо цікаво можу залишити свій номер телефону 0674457520

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися