У Києві змушують вчителів вночі чергувати в укриттях

Столична влада потрапила в черговий скандал

Після трагічних подій в Києві з закритим укриттям зараз Департамент освіти столиці змушує школи тримати відкритими укриття вночі, водночас — чергувати в них вчителів. Про це заявив народний депутат України Роман Грищук, передають "Коментарі".

За його словами, рішення про те, що укриття в школах не під час освітнього процесу мають бути доступними для всіх, правильне, однак змушувати чергувати в школах вчителів – це пряма рабська праця.

"Вчителям за це додатково не платять. Просто примусове волонтерство. Це вже проходили з "Пунктами обігріву". Не може вчителька ніч бути в школі на чергуванні, а потім зранку йти викладати. Це неправильно. Змушувати директорів і вчителів це робити – використання службового становища", — наголосив Грищук.

Нардеп порадив взяти на додаткову ставку сторожа, залучити добровольців до нічних чергувань чи використати працівників "Муніципальної варти" для нічних чергувань в укриттях навчальних закладів у Києві.

"Вчителі мають викладати, а не закривати управлінські помилки керівництва Києва", — додав політик.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дніпровському районі Києва для укриття в одному з ліцеїв замовили технологічне обладнання на понад мільйон. Мова йде про мистецький ліцей "Зміна", власником якого є Дніпровська районна державна адміністрація Києва. Цей навчальний заклад витратив на закупівлю двох електропательнь 1,2 мільйони гривень, тобто 600 тисяч гривень за одиницю. В іншому скандальному тендері замовником є Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Мова йде про закупівлю в укриття комплектів обладнання для обробки продуктів харчування, а саме — електричних овочерізок за ціною у майже 132 тисяч гривень за одиницю на загальну суму у майже 1,6 мільйони гривень.

Нагадаємо, у столиці оголосили тендер на реконструкцію монументу на честь надання Києву Магдебурзького права. На пам’ятник у Подільському районі столиці планують заплатити майже дев’ять мільйонів гривень. 

Читайте також, що у Києві для укриттів Дніпровське управління освіти столиці закупило барабани майже на мільйон гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


В.Н.

14 червня 2023, 19:42

Який розумний депутат! Може його треба долучити до чергування в укриттях вночі? На мінімальну з/п (якщо знайдеться фінансування)? Всеодно, на основній роботі від цього депутата толку немає, так нехай хоч якусь користь приносить. Зичайно, вчитель не повинен вночі чергувати, це не його робота. Але хто чергує в школах взагалі, кого можна знайти на мінімалку? Тільки пенсіонера дуже поважного віку, алкоголіка, або людину з обмеженими можливостями. Так і сталося в поліклініці де загинули люди. То яка користь від цього базікала-депутата? Що він гарного порадив? А хто взагалі в умовах війни відповідає за захист цивільного населення? Цивільно-військова адміністрація має до цього відношення? Підскажіть, хто знає? Я добре знаю, як система цивільного захисту працювала за радянських часів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися