Ризик ракетних ударів по Києву збільшився: причина

Про ситуацію розповіли у військовій адміністрації столиці

Російські війська перекинули до Брянської області РФ дивізіон ракетного комплексу "Бал". Про це розповів начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко, передають "Коментарі".

За його словами, цей комплекс в першу чергу протикорабельний за своєю функцією, однак використовується і по наземних цілях. Торік навесні та влітку росіяни обстрілювали ракетним комплексом "Бал"  Миколаївську та Одеську області України.

"Наявність біля північно-східних кордонів дивізіону цього ракетного комплексу збільшує ризик ракетних ударів по Києву. І це на додачу до "Кинджалів", "Іскандерів", Х-101/555 та інших ракет, якими ворог атакує столицю", — заявив Попко, начальник КМВА.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що береговий мобільний ракетний комплекс "Бал" має чотири самохідні пускові установки, кожна несе вісім ракет, сумарний залп — 32 ракети. Комплекс озброєний ракетою Х-35.

Особливості ракети Х-35:

·       наднизька висота польоту – менше 15 м;

·       швидкість – біля 1000 км/год; 

·       вага боєголовки 145 кг.

Нагадаємо, у Києві за вимагання та отримання хабаря затримали поліцейського. Старший дізнавач одного з управлінь столичної поліції вимагав гроші за ухвалення рішення про закриття кримінального провадження. Капітан поліції розслідував кримінальне провадження за фактом вилучення психотропної речовини. Поліцейський запропонував чоловіку сприяти в отриманні експертного висновку із значно заниженою вагою психотропної речовини та подальше закриття кримінального провадження. Свої "послуги" оцінив у 2300 доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на виїзді з Києва поліцейська на смерть збила військового. Смертельна аварія сталася поблизу блокпосту на виїзді зі столиці у напрямку Броварів. За кермом авто була працівниця правоохоронного органу. Жінка була твереза та рухалась із дозволеною швидкістю 110 км/год.

Читайте також, що у Києві для укриттів Дніпровське управління освіти столиці закупило барабани майже на мільйон гривень.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/2107


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися