У Києві значно подорожчала оренда квартир

Вартість оренди у столиці почала рости та відновлюватися до довоєнного рівня

Оренда однокімнатних квартир в Києві подорожчала на 11%. Медіана ціни на оренду в столиці збільшилася в усіх сегментах квартир. Це підтверджують дані ЛУН та Bird, повідомляє Мінфін.

Середня ціна оренди однокімнатної квартири в Києві тепер становить 10 000 грн - це збільшення на 11% порівняно з попереднім місяцем. Вартість оренди двокімнатних квартир зросла на 3% і тепер складає 14 000 грн. Сегмент трикімнатних квартир показав зростання на 8%, з середньою ціною оренди 24 900 грн.

Експерти наголошують, що збільшення цін на оренду прогнозоване через стабілізацію ринку нерухомості в Києві протягом останніх кількох місяців. Ринок більше не піддається впливові нічних обстрілів, сезонності та коливань курсу. 

Попри майже щоденні повітряні атаки окупантів на Київ у травні, вартість оренди поступово відновлюється до довоєнного рівня.

Нагадуємо, що в Києві без аукціону віддали землю в оренду під автомобільну стоянку у Деснянському районі столиці. Київська міська рада в порушення земельного законодавства поза аукціоном надала в оренду на 15 років земельну ділянку на Троєщині. Мова йде про землю на вулиці Оноре де Бальзака для розміщення автостоянки. Площа земельної ділянки майже у 40 разів перевищує площу розташованого на ній нерухомого майна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися