У Києві біля станції метро облаштовують затишний сквер (ФОТО)

З території прибрали торгівельні кіоски та створюють зелену зону

У Києві триває капітальний ремонт громадського простору біля станції метро "Шулявська". Про хід робіт розповіли у комунальному об’єднанні "Київзеленбуд", передають "Коментарі"

За даними столичних комунальників, прилеглі до станцій метро території зазвичай є транзитними, через них проходить чимало людей, і ця зелена зона не є винятком. Саме тому її намагаються зробити максимально комфортною з достатньою кількістю влаштованих доріжок. Зараз тут тривають роботи з підключення поливо-зрошувальної системи, влаштування освітлення, встановлення лав та урн.

"На цій ділянці є дорослі дерева, які створюють затінок. Перед початком робіт була поведена санітарна обрізка, видалено сухі й аварійні гілки, збалансовано крону. На одному з дерев, яке має тріщину вздовж стовбура у місці розгалуження скелетних гілок, встановили каблінг", — розповіли в "Київзеленбуді".

Для озеленення території обрали клени, листяні й хвойні кущі.

"Ми звикли, що простори біля станцій метро скоріше торгівельні, ніж громадські і зачасту є хаотичними, ніж впорядкованими. Та ми це змінюємо – на місці "шанхаїв" з МАФами створюємо комфортні зелені зони", — прокоментував генеральний директор КО "Київзеленбуд" Олексій Король.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колекція троянд в ботанічному саду столиці є найбільшою в Україні. Національний ботанічний сад імені Гришка НАН України оприлюднив фото чарівних квітів. Найбільший в Україні розарій запрошує оглянути колекцію сучасних та старовинних троянд вітчизняної та зарубіжної селекції. Окрім того, у ботанічному саду в Києві розцвіли екзотичні дерева.

Читайте також, що для офіційно закритих пляжів у Києві під час воєнного стану планують закупити тисячі тон піску.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Є

19 червня 2023, 18:55

А що далі, за прекрасним зеленим парканом? Може величезний котлован над самою лінією метро?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися