У ботанічному саду в Києві розцвіли екзотичні дерева (ФОТО, ВІДЕО)

У столичному саду розцвіли тюльпанові дерева та інші квіти

В ботанічному саду у Києві почали квітнути тюльпанові дерева. Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України оприлюднив фото та відео чарівних екзотичних дерев і кущів, передають "Коментарі".

"Ділянка "Магнолієві" є однією з улюблених відвідувачами нашого саду. Але на ній зростають не тільки магнолії, але й представники іншого роду родини Магнолієві – ліріодендрони", — йдеться в повідомленні столичного ботанічного саду.

Головний дендролог Національного ботанічного саду Юрій Клименко розповів про два види екзотичних дерев. Це ліріодендрон тюльпановий та ліріодендрон китайський. Цього року квіти та дерева мають достатньо вологи завдяки збудованому новому водогіну, який вже використовують для поливу рослин.

Окрім тюльпанових дерев у столичному ботанічному саду можна побачити будлеї різнолисті, садові жасміни, троянди та інші квіти. Українських військових запросили на безкоштовні екскурсії ботанічним садом.


Нагадаємо, дендропарк для сімейного відпочинку "Добропарк", розташований поблизу Києва в селі Мотижин, анонсував нову виставку квітів. Тут вже завершився сезон тюльпанів та дендропарк готує для своїх шанувальників нову виставку — "Лавандове поле". Масштабний сезон лаванди почнеться цього тижня. Відвідувачам обіцяють шість гектарів лаванди, чотири особливі лавандові локації, безліч тематичних фотозон, ярмарки, фудкорти та дитячі розваги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колекція троянд в ботанічному саду столиці є найбільшою в Україні. Національний ботанічний сад імені Гришка НАН України оприлюднив фото чарівних квітів. Найбільший в Україні розарій запрошує оглянути колекцію сучасних та старовинних троянд вітчизняної та зарубіжної селекції.

Читайте також, що нова пам’ятка природи з’явиться у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися