Проїзд в метро у Києві може кардинально змінитись: деталі

До столичної влади звернулись з пропозицією щодо покращення умов проїзду в метрополітені

У Київському метрополітені можна значно підвищити рівень безпеки для пасажирів столичної підземки. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №12246 Андрій Машков пропонує столичній владі встановлення камер спостереження у вагонах Київського метрополітену. Свою пропозицію пояснює зростанням рівня злочинності через війну, загальним зниженням рівня життя та доходів громадян, безробіттям та відсутністю усталеної роботи.

"На першому місці під час війни стоїть питання безпеки громадян, збереження їх життя і здоров'я. Київський метрополітен щодня перевозить величезну кількість людей, і навіть наявність на всіх станціях особового складу Національної поліції не є гарантією захисту населення від протиправних діянь", — йдеться в петиції.

Для підвищення рівня безпеки пасажирів у столичному метрополітені автор звернення пропонує встановити камери спостереження у вагонах метро, в переходах між станціями, а також на перонах та ескалаторах.

"Це дасть змогу впевнено контролювати обстановку. Окремо варто залучити до цієї системи спостереження програму ідентифікації особи Нейроідентиграф, яка з ймовірністю 90% здатна ідентифікувати особу", — додав автор петиції.

Для розгляду у Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до Києва прибула чергова партія вагонів від варшавського метрополітену. Це дозволить значно покращити умови проїзду в столичній підземці, вважають у комунальному підприємстві "Київський метрополітен". Поїзди столичного метро потребують планових ремонтів, тому отримані вагони, перш за все, використають як технічних донорів для заміни обладнання, вузлів та деталей парку вагонів Київського метрополітену.

Читайте також, як у Києві триває капітальний ремонт скверу біля станції метро "Шулявська".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Миша

27 червня 2023, 14:11

Согласен с ктментарием ниже. Война идёт и нет у них никакой совести.

Киів12345

26 червня 2023, 14:15

На жаль у нас «покращення» та «турбота про киян» призводять до дерибану бюджетних коштів та здорожчання проїзду

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися