У "Київводоканалі" зробили важливу заяву щодо якості води

У столичному водоканалі розповіли, чи безпечно пити воду з кранів

У Києві якість води відповідає чинним санітарним нормам і правилам. Таку заяву сьогодні, 26 червня, зробили в компанії "Київводоканал", передають "Коментарі".

В підприємстві спростували черговий фейк щодо спалаху холери у Києві через холерну паличку у воді.

"У мережі розповсюджується неправдива інформація про можливий спалах холери через холерну паличку у воді. Таке повідомлення вже поширилося пабліками та чатами різних міст. У дописах зазначається, що навіть чистити зуби та мити фрукти і овочі необхідно виключно кип'яченою водою. Ця інформація не відповідає дійсності і скоріше за все спрямована на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки серед населення", — йдеться в заяві ПрАТ "Київводоканал".

Киян вкотре запевнили, що якість питної води у Києві контролюють  за показниками епідемічної безпеки та санітарно-хімічними показниками безпечності. Наразі якість питної води у столиці відповідає санітарним нормам, жодних відхилень від стандартів якості немає.

"Питна вода безпечна  за епідемічними показниками та не шкодить здоров’ю людини", — наголосили у "Київводоканалі".

Ознайомитися з актуальними результатами аналізів води джерел водопостачання, води на виході з очисних водопровідних споруд та у контрольних точках столичної мережі можна за посиланням.

Нагадаємо, у травні в столичному водоканалі пояснили, чому у Києві спостерігалось підвищення забарвленості питної води. У підприємстві заявили, що це зумовлено надзвичайно високою забрудненістю річок Дніпра та Десни. Водночас, у "Київводоканалі" наголосили, що при цьому показники забарвленості, каламутності та загального заліза залишалися в межах норми. На початку червня у "Київводоканалі" спростували черговий фейк про можливий спалах холери у Києві через холерну паличку у воді. 

Читайте також, де та чому у Київській області стало небезпечно купатися.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися