Хлорування води у Києві: що треба знати мешканцям столиці

Під час профілактичних робіт воду не можна вживати

У Києві запланована профілактична промивка водопровідних мереж. Про це киян попередили в Оболонській районній державній адміністрації, передають "Коментарі".

Промивати водопровідні мережі планують на кількох вулицях в Оболонському районі Києва в ніч з 26 на 27 червня. Профілактичні роботи розпочнуться з 23:00 та триватимуть до п’ятої години ранку. Комунальники попередили киян, що під час профілактики водопровідних мереж воду з-під крану пити не можна, вона також тимчасово буде не придатною для приготування їжі.

Профілактичну промивку водопровідних мереж та їхню дезінфекцію проведуть за такими адресами:

·       Литовське шосе, вулиці Рокосовського та Кондратюка;

·       вулиці Полярна, Калнишевського та Сім'і Кульженків.

"Профілактика проводитиметься вночі, щоб не створювати незручності мешканцям. Упродовж часу виконання робіт Київводоканал не рекомендує користуватися водою з крану для приготування їжі та санітарно-гігієнічних потреб", — зазначили в Оболонській районній державній адміністрації.

Мешканцям Оболонського району Києва рекомендували після проведення профілактики водопровідних мереж перед вживанням протягом 15 хвилин спустити воду з кранів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Обухівському районі Київської області у річках Дніпро та Стугна виявили значну кількість кишкових паличок. Про небезпеку купання попередила Обухівська районна філія Державної установи "Київський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України". У відомстві поінформували, що вода з річок Дніпро та Стугна в місті Українка не відповідає санітарним стандартам за бактеріологічними показниками. Зокрема, кількість лактозопозитивних кишкових паличок у дослідженій воді в рази перевищує норми.

Читайте також, яку важливу заяву зробили у "Київводоканалі" щодо якості води у столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися