На в’їзді до Києва затримали підозрілого іноземця (ФОТО)

Що про інцидент розповіли прикордонники

На в’їзді до столиці прикордонники виявили іноземця з цікавим контентом в його телефоні. Інформацію про інцидент оприлюднив Окремий контрольно-пропускний пункт "Київ", передають "Коментарі".

У відомстві зазначили, що днями на в'їзді до столиці прикордонники зупинили іноземного громадянина з "кейсом" компрометуючих матеріалів. Іноземець виявився громадянином Казахстану 2003 року народження. У молодого хлопця мобільний телефон був сповнений різної проросійської маячні. В гаджеті знайшли підписки на безліч російських і пропагандиських Telegram-каналів, фото радянської символіки, листуваня та дискусійні дебати на тему комунізму та політичних ідеологій СРСР.

Окрім того, при собі іноземець мав автобіографічний роман одного із радянських письменників. Для подальшої перевірки громадянина Казахстану прикордонники передали співробітникам Служби безпеки України.

Нагадаємо, напередодні на в’їзді до Києва затримали вже десятого з початку року проросійського священника. Під час перевірки з’ясувалося, що 56-річний уродженець Львівщини зараз проживає в Кривому Розі. У мобільному телефоні клірика виявили номера російських операторів і фото паспортних документів РФ. Також з’ясувалося, що священик УПЦ МП є противником створення незалежної помісної церкви в Україні та може бути причетний до антиукраїнської пропаганди.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві за хабар за дозвіл на стихійну торгівлю затримали працівника райдержадміністрації та його спільника. Державний службовець однієї з районних державних адміністрацій Києва вимагав та отримував щомісячну данину з чоловіка, який "тримав" нелегальні торгові точки, замість того, щоб перешкоджати незаконній торгівлі.

Читайте також, що за хабар від забудовника під Києвом затримали сільського голову Гатненської громади.

Читайте также