У Києві розпочались протести атомників

Профспілки висунули 3 вимоги до Президента України Зеленського

В Україні потужна профспілкова організація, яка представляє інтереси 35 тисяч робітників підприємств атомної промисловості, у вихідні розпочала свої акції протесту в центрі Києва. Про це йдеться у статті Джеймса Вільсона, розміщеній на бельгійському інформаційному порталі EU Political Report.  

Повідомляється, що профспілки висунули 3 вимоги до Президента України Зеленського.   Вони вимагають звільнити міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Олексія Оржеля. Видалити Міністерство енергетики та захисту довкілля України з ланцюга управління державною компанією "Енергоатом".   Відновити Юрія Недашковського на посаді президента НАЕК "Енергоатом". 

Медіа-директора Асоціації "Український ядерний  форум" Ольга Кошарна розповіла, що серед заступників міністра Оржеля немає жодного енергетика. І він планує, не порадившись ні з ким розділити "Енергоатом" на чотири компанії. Також Ольга Кошарна зазначила, що через такі дії Оржеля можуть настати важкі часи. 

Аналізуючи ситуацію в українській енергетиці, Джеймс Вільсон зазначає, що українській уряд перебуває у складній ситуації, оскільки в бюджеті не вистачає грошей на оплату "зеленої" електроенергії, тариф на яку в Україні є одним з найвищих у Європі. 

Також Джеймс Вільсон зазначає, що "коли зимові температури в Україні починають кусатися, це справді не час для уряду починати протистояння з робітниками, які забезпечують виробництво більшої частини електроенергії в Україні. 

EU Political Report - незалежний інформаційний портал з офісом у Брюсселі (Бельгія), який надає авторитетні коментарі щодо останніх економічних та політичних подій в Європі для ключових осіб ЄС, які приймають рішення та формують думку

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у Києві запустили онлайн-карту парків і скверів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися