У Києві на перейменованій станції метро з'явилися нові вказівники (ФОТО)

Тепер на табличках замість «Площі Льва Толстого» — «Площа Українських Героїв»

У столичному метро почали замінювати вказівники на перейменованих станціях. Про це стало відомо із соцмереж, передають "Коментарі".

Тепер на табличках замість "Площі Льва Толстого" — "Площа Українських Героїв".

У травні в українській столиці в рамках дерусифікації та декомунізації топонімів перейменували низку станцій Київського метрополітену.

Станцію метро "Дружби народів" перейменували на "Звіринецьку", станцію "Площа Льва Толстого" на "Площу Українських Героїв", а також проектну станцію "Проспект Правди" (метро на Виноградар) на "Варшавську".

Нагадуємо, що кияни просять прибрати МАФи біля станцій метро "Оболонь", "Мінська" та "Героїв Дніпра". Від столичної влади вимагають звільнення пішохідної частини від хаотичної торгівлі та захаращення МАФами, які спричиняють безлад, спотворюють зовнішній вигляд Оболонського проспекту та заважають проходу пішоходам, людям з інвалідністю та дитячим візочкам. На звільненому від МАФів просторі просять облаштувати та розмежувати частину для пішоходів та доріжки для вело- і електротранспорту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олесь

3 липня 2023, 00:15

Нова назва - ні про що. Хіба мало в історії України гідних людей котрих потрібно вшанувати? Якщо не зраджує мені пам'ять, мова йшла аби цю станцію метро нарекли іменем Євгене Чикаленка

Михайло

2 липня 2023, 17:20

Краще скажить коли перейменують лукашенківську? Обіцяли, голосували на Варшавську, та маеш собі, не збудовану перейминовали, а цю ні.

Михайло

2 липня 2023, 17:18

Не знаю котрим "киянам" ото заважае. Я оболонець з 1978 року. Мені не заважае. Вже такое було. Зносили, а через місяць знову нові стоять. Бабло крутиться.

КИЕВЛЯНИН

2 липня 2023, 17:15

НА ЭТИХ ТАБЛИЧКАХ ЧИНОВНИКИ КМДА УЖЕ УКРАЛИ ПОЛТОРА МИЛЛИОНА ГРИВЕН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися