Кияни вимагають прибрати обшарпані кіоски біля метро на Оболоні

До столичної влади звернулися в петиції

В Оболонському районі Києва необхідно прибрати незаконно встановлені кіоски та інші малі архітектурні споруди (МАФи) з пішохідної зони біля станцій метро. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №12308 Анатолій Шавловський закликав прибрати МАФи біля станцій метро "Оболонь", "Мінська" та "Героїв Дніпра". Від столичної влади вимагають звільнення пішохідної частини від хаотичної торгівлі та захаращення МАФами, які спричиняють безлад, спотворюють зовнішній вигляд Оболонського проспекту та заважають проходу пішоходам, людям з інвалідністю та дитячим візочкам. На звільненому від МАФів просторі необхідно облаштувати та розмежувати частину для пішоходів та доріжки для вело- і електротранспорту.

"Обшарпані кіоски ("пиво"-"кава"-"одноразки"…) досі спотворюють центральний проспект Оболоні. Разючий контраст на фоні охайних квітучих клумб "Київзеленбуду". МАФи стоять прямо на зелених зонах колишніх клумб та пішохідних зонах, які просто знищено. Деякі МАФи перекривають тротуарну зону впоперек", — наголосив Шавловський.

За його словами, вкрадені торгівцями місця потрібні для пішоходів та розміщення давно обіцяних велодоріжок.

"Біля МАФів утворюється шлейф сміття. Переповнені саморобні урни-коробки. Відходи щоденно зливаються прямо на газони. Порушуються норми благоустрою, протипожежні та санітарні норми. Відсутність в МАФах елементарних санітарних умов – це щоденне знущання над продавцями, а також антисанітарія та загроза отруєнь для покупців. Легальність працевлаштування і якість продуктів під великим сумнівом", — зазначив автор петиції.

На його думку, комунальне підприємство "Київблагоустрій" має виконати свої прямі обов’язки та прибрати ці потворні пережитки "дикої ринкової економіки", вічні "генератори" необлікованої готівки – дрібні розсадники великої корупції.

"Оболонь — сучасний район з розвинутою інфраструктурою та свідомими громадянами, більшість користується екологічними видами пересування. Зробимо наш район комфортним для мешканців (мам з візочками, вело- та електротранспорту, пішоходам та людям літнього віку). Повернемо комфорт в Оболонь — відновимо красу рідного міста!" — закликав автор звернення до столичної влади.

Для розгляду у Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві за хабар за дозвіл на стихійну торгівлю затримали працівника райдержадміністрації та його спільника. Державний службовець однієї з районних державних адміністрацій Києва вимагав та отримував щомісячну данину з чоловіка, який "тримав" нелегальні торгові точки, замість того, щоб перешкоджати незаконній торгівлі.

Нагадаємо, директора Департамента житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитра Науменка, підозрюваного у розтраті бюджетних коштів, узяли під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслетуОкрім того, директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів. Раніше Роману Ткачуку було повідомлено про підозру у зв'язку з загибеллю людей через закрите укриття.

Читайте також, що у Києві провели обшуки у комунальній ритуальній службі через мільйонні розкрадання бюджету.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Валентина Ивановна

1 липня 2023, 13:16

Кроме этих МАФив нужно убрать, во дворах Оболонского проспекта магазинчики, которые сделаны с щитовых и других придворовых сооружений проверить , кто от этого получает деньги в которых продают алкоголь на розлив и возле них днями сидят пьяные компании, спаивают людей и сколько уже погибло от этого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися