У Києві кардинально змінять проїзд на восьми вулицях: деталі (Список)

2023 року у різних районах української столиці змінять проїзд транспорту на восьми вулицях — йдеться про облаштування велодоріжок

2023 року у різних районах української столиці змінять проїзд транспорту на восьми вулицях — йдеться про облаштування велодоріжок. Про це стало відомо із коментаря, який дали у департаменті транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації, передає видання Вечірній Київ.

За словами комунальників, йдеться про вулиці Арсенальної, Тампере, Віфлеємської, Гонти, Катерину Білокур, Червоноткацьку, Миколу Кібальчича та Івана Микитенко (від вулиці Остафія Дашкевича до вулиці Братиславської).

Цими вулицями оновлять схеми організації дорожнього руху з урахуванням веломережі. Також працівники Київавтодору завдадуть оновлену розмітку веломережі та відповідні дорожні знаки. Загалом облаштують близько 14 кілометрів веломережі. Також цього року під час капітальних та середніх ремонтів буде встановлено ще 30 кілометрів веломережі.

Нагадаємо, що в українській столиці змінять до невпізнання один із важливих мостів — йдеться про Дегтярівський шляхопровід неподалік станції київського метрополітену "Дорогожичі". Про це стало відомо із коментаря, який дали у комунальній корпорації "Київавтодор" виданню Вечірній Київ.

За словами комунальників, роботи з реконструкції продовжуватимуться з 13 червня до 30 листопада. На час робіт рух на розв'язці організували за принципом турбіни та проїзд забезпечують у всі напрямки. Також працюють тимчасові світлофори. У рамках реконструкції споруду повністю замінять.

Ширина шляхопроводу збільшиться з 28 до 40 метрів, і це дозволить облаштувати велодоріжки та комфортні тротуари для пішоходів. Довжина шляхопроводу становитиме 36 метрів замість 33 метрів.

Читайте также