У Києві величезне дерево завалилося на дев'ятиповерховий будинок: деталі (фото)

В Оболонському районі української столиці величезне дерево завалилося на дев'ятиповерховий будинок

В Оболонському районі української столиці на проспекті Маршала Рокосовського величезне дерево завалилося на дев'ятиповерховий будинок. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської служби порятунку на її ресурсах у соціальних мережах.

Відомо, що надійшло повідомлення про те, що потрібна допомога у збиранні аварійного дерева. Воно нахилилося над проїжджою та пішохідною частинами, сперлося гілками на стіну будинку та загрожувало мешканцям та перехожим. На місце виклику виїхали рятувальники другого аварійно-рятувального взводу Київської служби порятунку.

Як розповіли у КАРС, за допомогою автовежі та автокрану рятувальники прибрали аварійне дерево, ліквідувавши загрозу пошкодження будинку та небезпеку для мешканців. Роботи тривали дві з половиною години.

Нагадаємо, що на території Київської області екологи виявили рідкісну червонокнижну орхідею. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого на сторінці Київського екологічно-культурного центру.

Екологи виявили велику популяцію одного з рідкісних видів орхідей – коручки залізничної, занесеної до Червоної книги України. Рослина також занесена до Додатка II Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що знаходяться під загрозою зникнення.

Червонокнижну рослину першим знайшов еколог Артем Войналович у сосновому лісі біля села Девічки Київської області. У місті, де знайшли орхідею, екологи планують створити пам'ятник природи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися