Грозовий супермісяць: коли його можна побачити в Києві — що потрібно знати

В українській столиці 4 липня можна буде побачити так званий Грозовий супермісяць

В українській столиці 4 липня можна буде побачити так званий Грозовий супермісяць. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського на її ресурсах у соціальних мережах.

За словами вчених, 4 липня на небі можна спостерігати грозовий супермісяць.

Таку назву липневий повний місяць отримав за наближення до землі на найближчу відстань. У цей період місячний диск дуже яскравий і великий. А оскільки повний місяць відбувається під час сезону дощів, у народі вона отримала назву - Грозова.

Нагадаємо, що на території Київської області екологи виявили рідкісну червонокнижну орхідею. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого на сторінці Київського екологічно-культурного центру.

Екологи виявили велику популяцію одного з рідкісних видів орхідей – коручки залізничної, занесеної до Червоної книги України. Рослина також занесена до Додатка II Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що знаходяться під загрозою зникнення.

Червонокнижну рослину першим знайшов еколог Артем Войналович у сосновому лісі біля села Девічки Київської області. У місті, де знайшли орхідею, екологи планують створити пам'ятник природи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися