Між Києвом та Черніговом на трасі відкрили новий міст: деталі (Фото)

Між Києвом та Черніговом відкрили проїзд новим мостом через річку Десна

Між Києвом та Черніговом відкрили проїзд новим мостом через річку Десна — він забезпечить пряме транспортне сполучення між обласними центрами. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою міністерства відновлення.

За словами чиновників, автомобілістам тепер не доведеться скористатися 30-кілометровим об'їздом. Що стосується вантажівок, то проїхати тимчасовим мостом зможе лише той транспорт, що має загальну масу до 18 тонн та навантаження на вісь до 7 тонн. Зазначимо, що зведення тимчасової споруди тривало майже рік і було ускладнене процесом ліквідації наслідків ведення бойових дій і знешкодження боєприпасів, що знаходилися на дні річки.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури разом з Агентством оновлення продовжують системно працювати над забезпеченням транспортного сполучення зі звільненими від російської окупації громадами. Зокрема акцент робиться на створенні транспортних коридорів для руху вантажного транспорту.  

Нагадаємо, що в українській столиці змінять до невпізнання один із важливих мостів — йдеться про Дегтярівський шляхопровід неподалік станції київського метрополітену "Дорогожичі". Про це стало відомо із коментаря, який дали у комунальній корпорації "Київавтодор" виданню Вечірній Київ.

За словами комунальників, роботи з реконструкції продовжуватимуться з 13 червня до 30 листопада. На час робіт рух на розв'язці організували за принципом турбіни та проїзд забезпечують у всі напрямки.

Також працюють тимчасові світлофори. У рамках реконструкції споруду повністю замінять. Ширина шляхопроводу збільшиться з 28 до 40 метрів, і це дозволить облаштувати велодоріжки та комфортні тротуари для пішоходів. Довжина шляхопроводу становитиме 36 метрів замість 33 метрів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися