У Києві планують перейменувати низку вулиць: які назви пропонують

У трьох районах Києва стартували громадські обговорення щодо перейменування вулиць

У Києві планують перейменувати низку вулиць. Стартували громадські обговорення пропозицій щодо зміни назв топонімічних об'єктів. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передають "Коментарі".

Департамент суспільних комунікацій КМДА разом з КНП "Центр комунікації" проводять публічні консультації у трьох районах Києва щодо перейменування топонімічних об'єктів. Для цього на вулицях були розміщені спеціальні конструкції з пропозиціями та обґрунтуваннями нових назв.

Громадські обговорення відбуваються щодо перейменування частини вулиці Оранжерейної у Шевченківському районі (від вулиці Юрія Іллєнка до вулиці Дорогожицької) на вулицю Праведників. Це частина шляху, яким людей вели на розстріли до Бабиного Яру під час трагедії Голокосту. Зміна назви дозволить вшанувати пам'ять громадян, визнаних Праведниками світу.

Також обговорення стосуються перейменування вулиці Чернігівської в Дарницькому районі на честь братів Чибінєєвих. Валерій Чибінєєв, Герой України, підполковник ЗСУ та командир групи снайперів ГУР МОУ, загинув під час бойових дій під Києвом у березні 2022 року. Його брат Роман Чибінєєв, старший солдат ЗСУ, загинув на Приазовському напрямку у 2019 році. 

Також відбуваються обговорення щодо перейменування вулиці Північної в Оболонському районі на честь Андрія Шияна, учасника російсько-української війни, ветерана АТО та громадського активіста. Військовий був мешканцем Оболонського району. Андрій Шиян загинув у листопаді 2022 року на Бахмутському напрямку.

Нагадуємо, що у столичному метро почали замінювати вказівники на перейменованих станціях. Тепер на табличках замість "Площі Льва Толстого" — "Площа Українських Героїв".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Гость

7 липня 2023, 06:45

Что улицы советского периода закончились, а переименовывать то хочется продолжать.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися