На Київщині зафіксували масовий мор риби (ВІДЕО)

Замор риби виявили на Київському водосховищі

На Київському водосховищі стався масовий замор риби. Про це розповіли у Київському рибоохоронному патрулі, передають "Коментарі".

За даними відомства, наприкінці червня працівники Київського рибоохоронного патруля на Київському водосховищі в Чернігівському районі Чернігівської області та річки Дніпро вище селища Теремці у Вишгородського району Київської області зафіксували факт загибелі водних біоресурсів. Під час обстеження ділянки виявлені трупи різних видів із ознаками розкладання. Трупи риби концентрувались, в основному, біля ділянок плеса, зарослих водяним горіхом та у заростях вищої водяної рослинності у прибережній зоні.

Для встановлення можливих причин загибелі Київським рибоохоронним патрулем підготовлено та направлено листи до Іхтіологічної лабораторії, Державної екологічної інспекції Столичного округу Держпродспоживслужби. Окрім того, на місце події направили працівників Київського рибоохоронного патруля та іхтіопатологічної лабораторії Державного агентства меліорації та рибного господарства України. Фахівці взяли проби води та вимірювали вміст розчиненого кисню у водоймі.  

Нагадаємо, в Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України у Києві відкрили унікальну виставку троянд. Розарій в ботанічному саду Гришка є найбільшим в Україні та займає площу у 3,5 гектари. У колекції є цікаві японські та китайські шипшини, старовинні сорти троянд та багато інших видів королеви квітів. Фахівці закладу зібрали понад 650 кращих сортів різних садових груп. Розарій розпочне свою роботу у перший день липня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Національний природний парк "Голосіївський" оприлюднив фото унікальної природи Києва. Зараз у Голосіївському лісі почали квітувати літні трави. Звертають на себе увагу дзвоники персиколисті та неабияку цінність надає місцезростання невеличкої папороті.

Дивіться також фото, як у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися