Оренда квартир у Києві різко подорожчає: що потрібно знати мешканцям

В українській столиці у серпні 2023 року очікується серйозне подорожчання вартості оренди квартир

В українській столиці у серпні 2023 року очікується серйозне подорожчання вартості оренди квартир — це буде сезонне збільшення цін у зв'язку з початком навчального року та поверненням людей із відпусток. Про це стало відомо з аналітики порталу Bird, яку опублікувало агентство Уніан.

За словами експертів, у 2021 році попит у серпні порівняно з липнем збільшився в середньому на 18%, у 2022 незважаючи на війну – на 16%. Як наслідок, за їхніми підрахунками медіана ціни, тобто найпопулярніша вартість, на оренду квартир у Києві у серпні 2021 року збільшилась на 6%, а у 2022 – на 10%.

“Немає сумнівів, вартість оренди піде вгору і цього сезону. Отже, якщо ви планували переїжджати, можливо, варто це зробити вже зараз, або ближче до кінця осені”, – запевняють експерти.

З середини травня вартість оренди в Києві порівняно з минулим роком стала більшою, але вона все ще не на довоєнному рівні. А попит у 2023 році хоч і зростає, але найменший за останні три роки. За даними bird, медіанна вартість оренди однокімнатної квартири у Києві становить 9 тис. 500 грн, що на 14% менше, ніж у 2021 році, двокімнатної – 14 тис. грн (на 22% менше), трикімнатної – 24 тис. грн (на 33% менше).

Нагадаємо, що в українській столиці людям видають безкоштовні квартири, у Київській міській державній адміністрації розповіли, хто зможе отримати житло. Про це стало відомо з офіційного коментаря, який дали журналістам у КМДА видання Главком.

За словами чиновників, є спільна міська черга пільговиків. У ній близько 60 тис. осіб У грудні 2022 року Київ закупив 112 квартир для пільговиків. Цього року вже виділено 130 млн. грн. для закупівлі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


GENRI

10 липня 2023, 09:15

ці автори мабуть з коми вийшли, декілька років спали, в країні війна, зараз є домівка а завтра нема!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися