Озеро під Києвом перетворили на вигрібну яму (ФОТО)

Про забруднення водойми розповіли екологи

У Бучанському районі Київської області виявили забруднення ставка та прибережної зони водойми. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

За даними відомства, екологічні інспектори відібрали проби води для лабораторних досліджень на водному об’єкті, розташованому в селі Петропалівська Борщагівка. При візуальному огляді фахівці побачили, що ставок засмічений сміттям, вода мутна та має специфічний запах та мильні розводи. Окрім того, експерти побачили, що прибережна захисна зона озера захаращена.

Для проведення лабораторних досліджень поверхневих вод державні інспектори зробили відбір проб води із забрудненого озера. Про результати дослідження у Державній екологічній інспекції Столичного округу пообіцяли повідомити додатково. У відомстві також оприлюднили фото дослідженої водойми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дарницькому районі Києва незаконно збудували ресторан. Підприємці всупереч рішенню суду, яким їх зобов’язано знести самочинно збудовану будівлю закладу харчування на березі озера "Срібний Кіл", внесли це майно до статутного капіталу. Після цього підприємство зареєструвало за собою право власності на це майно та продовжило використовувати землю водного фонду комунальної власності без правовстановлюючих документів.

Нагадаємо, у найстарішому лісництві Києва в Дарницькому лісопарковому господарстві облаштовують Музей лісу. Ідея виникла після того, як працівники лісництва знайшли документи, датовані кінцем XIX – початком XX століття. Саме вони стали першими експонатами.

Читайте також, як річка Почайна у Києві перетворилась на неповторну зону відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися