На березі озера у Києві самочинно збудували ресторан

Прокуратура вимагає знести незаконну забудову

У Дарницькому районі Києва біля озера "Срібний кіл" незаконно збудували ресторан. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, підприємці всупереч рішенню Дарницького районного суду Києва, яким їх зобов’язано знести самочинно збудовану будівлю закладу харчування на березі озера "Срібний Кіл", внесли це майно до статутного капіталу. Після цього підприємство зареєструвало за собою право власності на це майно та продовжило використовувати земельну ділянку водного фонду комунальної власності без правовстановлюючих документів.

Прокуратура звернулась до суду. У позові прокуратура вимагають усунути перешкоди у володінні та розпорядженні землею шляхом скасування державної реєстрації права власності, визнання правочинів недійсними та повернення земельної ділянки. Вартість цієї земельної ділянки на березу озера "Срібний кіл" становить майже 20 мільйонів гривень. Наразі судом відкрито провадження за цим позовом. 

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. Будівництво розпочали у травні цього року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, як набережну на Поштовій площі у Києві перетворили на паркінг.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Патріот

3 червня 2023, 11:25

Членам сімей, що постраждали від недопуску до бомбосховищ, треба подавати до Суду і вимагати 15 млн. компенсації.

педалік

2 червня 2023, 16:26

я король

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися