Набережну на Поштовій площі у Києві перетворили на паркінг (ФОТО)

Автомобілі займають частину пішохідного простору в зоні відпочинку

У Києві на набережній біля Поштової площі частину пішохідної зони перетворили на місця для паркування автівок. Про це розповіла депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова, передають "Коментарі".

"До Дня Києва подарунок киянам і гостям столиці у нас на Поштовій, на тій зоні, яка мала б бути пішохідною і публічним простором, тепер паркомісця. З’явилась розмітка. Я відправила запит. Я ще точно не знаю, чи вона легальна", — сказала Семенова.

За її словами, за проєктом реконструкції Поштової площі повинна була бути лише пішохідна зона з лавами для відпочинку та зеленими насадженнями.

“Ліхтарі стоять. Біля цих ліхтарів, за проєктом, там мали б бути лавки, деревця, інфраструктура, простір для людей. Тепер з-під ліхтарів лавки прибрали, а я точно пам’ятаю, що вони там були, і зробили впритул до цих ліхтарів парковку. Очевидно, що гуляти ти там не будеш, бо там залишається для пішохода десь два метри ширини”, – розповіла депутатка Київської міської ради.

Після археологічних знахідок на Поштовій площі не дозволили збудувати торговий центр, продовжила Семенова.

"Це була така "дитина" Кличка і його команди — реновація Поштової площі. Потім натикнулися на скандал із археологічним відкриттям. Не дозволили зробити там торговий центр, для якого, власне, вся ця інфраструктура й була збудована. Витрати — за гроші платників податків, прибутки — приватному інвестору. Це традиційна київська історія", — прокоментувала депутатка Київради реновацію Поштової площі.

Нагадаємо, Київська міська рада надала "Житлоінвестбуд-УКБ" у постійне користування земельну ділянку площею 1,7 гектари для будівництва паркінку на Оболоні. Комунальне об’єднання "Київзеленбуд" отримало дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для облаштування зелених насаджень на вулиці Прирічній в Оболонському районі Києва. Ділянка площею у понад 16,4 гектари стане частиною нової сучасної рекреаційної зони, до якої також входитимуть парк "Наталка", набережна та острів Оболонський. В рекреаційній зоні планують побудувати багаторівневий паркінг, який також слугуватиме укриттям під час повітряної тривоги. Паркінг не будуватимуть у зеленій зоні, наголосив заступник мера Києва Вячеслав Непоп. 

На підземно-наземний паркінг на Оболоні планують витратити 120 мільйонів гривень бюджетних коштів. В соціальних мережах вже охрестили подібну ініціативу мера Києва "надводно-підводним паркінгом", "паркінгом для човнів на верхньому рівні, субмарин на нижньому". Активісти оприлюднили фото парку Прирічна, зроблені під час повені у Києві. 

Окрім цього, у Києві зафіксували незаконну вирубку десятків дерев у парку Прирічна в Оболонському районі столиці. За даними громадських активістів, спиляли десятки дерев, з яких два десятки із діаметром стовбура від 20 сантиметрів до метра, а ще 40 — з діаметром до 20 сантиметрів. Про цю вирубку нічого не відомо КП УЗН Оболонського району, якому підвідомча ця територія.

Читайте також, що Кличку нагадали про скандал з паркінгом на Оболоні муралом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися