Київ та Київську область накрили грозові дощі

В столиці і регіоні оголошено штормове попередження

Штормове попередження оголосили у Києві та Київській області через різку зміну погоди. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію "Укргідрометцентру".

За прогнозами синоптиків, сьогодні, 10 липня, найближчої години з утриманням до кінця доби Київ та Київську область накриють грозові дощі. Через такі метеорологічні явища у столиці та регіоні оголосили перший рівень небезпеки – жовтий. Киян та мешканців регіону закликали бути уважними та обережними під час перебування на вулиці в негоду.

Через зливи, грозу та штормовий вітер ремонтні бригади ДТЕК у Києві та області перевели у посилений режим роботи, щоб у разі аварій якомога швидше ліквідовувати наслідки негоди.

"Складні погодні умови можуть призвести до падіння дерев та обриву проводів. Будьте обережні, не нехтуйте правилами безпеки та не наближайтесь до ліній електропередачі", — закликали в ДТЕК.

Додамо, що Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського минулого тижня зафіксувала рекорд добової кількості опадів у Києві. Рекордна кількість опадів у столиці 51,9 міліметрів у п’ятницю, 7 липня, перевищила на 21,6 міліметри попередній рекордний показник 1978 року.

Нагадаємо, в Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка НАН України у Києві відкрили унікальну виставку троянд. Розарій в ботанічному саду Гришка є найбільшим в Україні та займає площу у 3,5 гектари. У колекції є цікаві японські та китайські шипшини, старовинні сорти троянд та багато інших видів королеви квітів. Фахівці закладу зібрали понад 650 кращих сортів різних садових груп. Розарій розпочне свою роботу у перший день липня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Національний природний парк "Голосіївський" оприлюднив фото унікальної природи Києва. Зараз у Голосіївському лісі почали квітувати літні трави. Звертають на себе увагу дзвоники персиколисті та неабияку цінність надає місцезростання невеличкої папороті.

Дивіться також фото, як у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися