У Київській області збудують нові споруди: що потрібно знати (Фото)

У Бучанській громаді на території Київської області збираються розпочати нове масштабне будівництво

У Бучанській громаді на території Київської області збираються розпочати нове масштабне будівництво — йдеться про зведення очисних споруд, які працюватимуть на зеленій енергії. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Бучанської міської ради.

За словами чиновників, нові очисні споруди збудують за Європейськими стандартами - стоки проходитимуть три етапи фільтрації, після чого будуть повністю очищені.

Як паливо буде використано мул – важкі часточки, які залишаться після трьох стадій очищення. Саме з нього вироблятиметься зелена енергія. Зокрема, газ, тепло- та електроенергія.

Наголошується, що мета цього проекту – самостійно живити очисні споруди. А у разі потреби – забезпечувати енергією та теплом Бучанську громаду. Зелене паливо допоможе зберегти довкілля та позбутися викидів забруднюючих речовин.

Нагадаємо, що у Калинівській громаді на території Київської області мешканців закликали встановити лічильники за воду, інакше платіжки можуть сягати понад 4000 гривень. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунального підприємства "Джерело-20".

За словами комунальників, абоненти, які не мають лічильника, платитимуть за полив присадибної ділянки 4167 грн. Відповідне рішення було ухвалено Виконавчим комітетом Калинівської селищної ради.

Нарахування проводитимуться з розрахунку 5л води на 1 кв.м на день. У зв'язку з неможливістю провести обстеження кожної ділянки, розрахунок буде здійснено з урахуванням площі 6 сотень (600м2). А абоненти, які встановили кошти обліку, платитимуть виключно за показниками лічильника.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Шахтер

22 липня 2023, 16:20

В Іванкові вже на такій споруді відмили гроші. А каналізація як тікла в річку Тетерів,так і тече

Саша

22 липня 2023, 15:24

Ну чё, в условиях войны это все более чем актуально: и очистные, и музей голодомора, и брукивка. А на тепловизоры и дроны наш внезапно разбогатевший народ скинется.

Ирина

22 липня 2023, 12:14

Интересно: где именно "хотят" построить?

Народ

21 липня 2023, 14:35

Т.е. люди, которые живут рядом и вложили очень большие деньги в жилье, теперь будут дышать дерьмом как на левом берегу дышат бортнической станцией? А кто-то спросил их- а хотят ли они иметь по соседству такой объект?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися