У Києві виявили загрозу підтоплення житлових будинків: у чому причина (ФОТО)

У столичному мікрорайоні Жуляни вживають заходів для упередження екологічного лиха

У Києві виявили загрозу підтоплення житлових будинків, розташованих поблизу русла річки Нивка. Про це повідомляє КП "Плесо", передають "Коментарі".

У столичному мікрорайоні Жуляни команда комунального підприємства провела оперативне обстеження русла річки Нивка. Результати обстеження показали наявність перекриття русла, що може стати причиною підтоплення житлових будинків поблизу річки.

Крім того, фахівці виявили аварійний стан містка через річку Нивка на перетині вулиць Набережної та Повітрофлотської. Частини плит, що потрапляють у русло при руйнуванні мосту, перешкоджають природній течії річки, що спричиняє застій води та інші негативні явища, зокрема, неприємний запах.

Спільними силами фахівців русло частково відновило рух. Триває вирішення проблемного питання та вжиття відповідних заходів для упередження екологічного лиха.

Як раніше писали "Коментарі", у зв'язку з частими підтопленнями вулиць Києва, мешканці столиці вимагають провести реконструкцію системи дощової каналізації. Кияни вже багато років спостерігають підтоплення вулиць Києва при тривалих опадах або інтенсивних зливах. Столичну владу просять провести аналіз стану усіх мереж дощової каналізації Києва, їх пропускної здатності, визначити пріоритетність місць для реконструкції та запустити процес реконструкції системи дощової каналізації.

Нагадуємо, що на одинадцяти пляжах Києва небезпечно купатися. Згідно з результатами досліджень, про які Держпродспоживслужба повідомила комунальному підприємству "Плесо" та КМДА, виявлені невідповідності вимогам Гігієнічних нормативів якості води водних об'єктів на деяких пляжах міста. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися