Паркування автомобілів у Києві знову стане платним

У столиці відновлюється оплата за паркування через мобільний застосунок "Київ Цифровий"

Із понеділка паркування в Києві знову стане платним. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передають "Коментарі".

З 24 липня мешканці та гості столиці знову користуватимуться мобільним застосунком "Київ Цифровий" для оплати паркування.

Оплачувати паркування за допомогою "Київ Цифровий" буде необхідно лише у будні з 8:00 до 22:00. У вихідні дні паркування залишається безкоштовним.

Оплатити послугу за допомогою застосунку можна в кілька кроків:

- Виберіть "Сервіси водія" → "Погодинне паркування".

- Виберіть номер авто з переліку або вкажіть його.

- Виберіть паркінг. Перевірте, щоб номер на паркувальному знаку відповідав номеру паркінгу в застосунку.

- Натисніть "Почати паркування". Розпочнеться відлік часу.

- Натисніть "Завершити паркування", щойно авто залишить паркінг.

У застосунку можна встановити час для автоматичного завершення паркування, в іншому випадку паркування завершиться автоматично о 22:00.

"Київ Цифровий" також надає можливість автоматичного нарахування оплати за паркування протягом усього часу, поки триває паркування в застосунку, незалежно від місцезнаходження автомобіля.

Списання коштів з рахунку здійснюється автоматично, коли загальна сума за погодинне паркування досягне 100 гривень. У випадку, якщо сума менша за 100 гривень, оплата буде автоматично здійснена 1 числа наступного місяця.

Користувачі "Київ Цифровий" мають можливість додати кілька номерів автомобілів у застосунок і обирати необхідний з них перед початком паркування в меню погодинного паркування.

Сплатити за паркування можна використовуючи банківську картку, Apple Pay або Google Pay. Важливо пам'ятати, що на муніципальних паркувальних майданчиках не приймають готівку. Якщо хтось намагається змусити сплатити за паркування готівкою - варто одразу викликати поліцію. "Київ Цифровий" дозволяє сплатити за паркування у бюджет Києва та підтримати відновлення інфраструктури столиці.

Під час повітряної тривоги інспектори з паркування не штрафують водіїв та не здійснюють евакуацію автомобілів.

Нагадуємо, що у Києві водій автомобіля не впорався з керуванням і на швидкості влетів у АЗС. Внаслідок аварії спалахнула масштабна пожежа. Вогонь пошкодив будівлю заправки, наземне обладнання та сім машин. Постраждали троє людей: 21-річний водій, 17-річний пасажир машини, яка врізалася в АЗС, та співробітник заправки. Їх госпіталізували до лікарні з опіками різного ступеня важкості. Через п'ять днів після ДТП пасажир машини помер. Водію повідомили про підозру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися