У Києві знайшли рідкісні квіти: де можна побачити (ФОТО)

У столиці з’явиться нова пам’ятка природи

Департамент екології Київської міської державної адміністрації підтримав створення пам’ятки природи "Коручка" в Гідропарку в Києві. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).

Київські екологи знайшли на невеличкій території Гідропарку близько півсотні червонокнижних орхідей-коручек. Квіти цвітуть в болотяному місці. Для їх охорони від знищення голова Екологічної комісії Київської міської ради Денис Москаль розробив проект рішення Київради про створення тут ботанічної пам’ятки природи " Коручка". Технічну документацію на цю пам’ятку природи розробив Київський еколого-культурний центр. В КЕКЦ оприлюднили фото, як цвітуть рідкісні дикі орхідеї у Гідропарку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Голосіївському районі Києва розцвіли неймовірної краси дикі орхідеї. Їх можна побачити в урочищі Покол біля острова Галерний. Тут розцвіли два види орхідеї коручки — чемерниковідна та болотна. Обидві види цих квітів занесені до Червоної книги України.

Нагадаємо, у Києві на озеленення скверу поблизу станції метро "Героїв Дніпра" витратять мільйони. Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" замовило озеленення скверу поблизу метро та зупинки трамваїв на понад 5,5 мільйонів гривень. Переможець тендеру має зробити капітальний ремонт та відновити благоустрій зеленої зони в Оболонському районі Києва до кінця цього року.

Дивіться також фото, як у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися