У київському парку знищили небезпечні рослини (ФОТО)

Що треба знати під час прогулянок лісом

На території одного з парків Києва знищили небезпечні рослини. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Національного природного парку "Голосіївський".

У Голосіївському районі столиці провели заходи по знищенню алергенних рослин, а саме – борщівника та амброзії. В нацаврку "Голосіївський" зазначили, що якщо амброзія нечасто приваблює охочих сфотографуватися з нею, то борщівник відомий саме тим, що від його отруйної дії страждають любителі зробити фотографії з великою квіткою.

Для довідки: борщівник — це отруйна багаторічна карантинна рослина родини Парасолькових. Деякі екземпляри сягають трьох метрів і мають листя довжиною у півтори метри. Борщівник Сосновського — реліктова та добре пристосована до виживання, але чужа для України рослина, що походить з Кавказу, де місцеві жителі використовували для овочевих супів та борщів молоде листя до появи квітконоса, звідки його назва.

"Рослину планували використовувати для годування худоби, але тварини їли борщівник неохоче, а молоко ставало гірким. Експеримент вирішили припинити, але рослина вже встигла поширитися за межі експериментальних ділянок і тепер крокує Україною, з кожним роком займаючи все більші площини. На території НПП "Голосіївський" найчастіше зустрічається поблизу каскаду Китаївських ставків та в урочищі Теремки", — йдеться в повідомленні НПП "Голосіївський".

У відомстві попередили, що небезпека фотографування з борщівником в тому, що під дією прямих сонячних променів сік рослини спричиняє опіки шкіри. Навіть одноразове торкання до борщівника призводить до опіків 1-3 ступенів. Будьте обережні та не довіряйте будь-яким красивим квіточкам.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Голосіївському районі Києва розцвіли неймовірної краси дикі орхідеї. Їх можна побачити в урочищі Покол біля острова Галерний. Тут розцвіли два види орхідеї коручки — чемерниковідна та болотна. Обидві види цих квітів занесені до Червоної книги України.

Нагадаємо, у Києві на озеленення скверу поблизу станції метро "Героїв Дніпра" витратять мільйони. Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" замовило озеленення скверу поблизу метро та зупинки трамваїв на понад 5,5 мільйонів гривень. Переможець тендеру має зробити капітальний ремонт та відновити благоустрій зеленої зони в Оболонському районі Києва до кінця цього року.

Дивіться також фото, як у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися