У Києві люди можуть отримати безкоштовні квартири: як це можна зробити

В українській столиці люди можуть отримати безкоштовні квартири для проживання

В українській столиці люди можуть отримати безкоштовні квартири для проживання – йдеться про житло для внутрішньо переміщених осіб. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації.

За словами чиновників, Київ придбав 113 квартир, у яких тимчасово поселять вимушених переселенців. Квартири придбано у власність територіальної громади, їх загальна площа близько 6 тисяч кв. м, а сумарна вартість – майже 230 млн. грн. Перші 37 квартир для внутрішньо переміщених осіб уже введені в експлуатацію та готові прийняти людей на тимчасове проживання, яке буде безкоштовним.

На сьогоднішній день у Києві 810 сімей внутрішньо переміщених осіб потребують житла для тимчасового проживання. Найбільше таких людей – у Деснянському, Дарницькому та Голосіївському районах міста.

Нагадаємо, що в українській столиці людям видають безкоштовні квартири, у Київській міській державній адміністрації розповіли, хто зможе отримати житло. Про це стало відомо з офіційного коментаря, який дали журналістам у КМДА видання Главком.

За словами чиновників, є спільна міська черга пільговиків. У ній близько 60 тис. осіб У грудні 2022 року Київ закупив 112 квартир для пільговиків. Цього року вже виділено 130 млн. грн. для закупівлі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися