У Київській області впіймали злісного браконьєра (ФОТО)

Що відомо про інцидент та збитки довкіллю

У Київській області впіймали браконьєра зі значним виловом раків. Про це розповіли у Київському рибоохоронному патрулі, передають "Коментарі".

За даними відомства, під час рибоохоронного рейду виявили чоловіка, який ловив раків. У рибалки виявили 128 раків, що на 98 штук перевищує добову норму. Збитки рибному господарству оцінили у понад 326,5 тисяч гривень. Інцидент стався на ставку "Заводський" в районі міста Кагарлик в Обухівському районі Київської області. Раків вилучили. На чоловіка склали адміністративний протокол за порушення природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, у Києві захистили заказник "Озеро Алмазне" та не віддадуть заповідну територію під видобуток піску. За даними столичних екологів, небезпечна ситуація для природної заповідної зони у Києві склалася через "технічну помилку". Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України погодило Державної служби геології та надр України проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на промисловий видобуток піску на озері Алмазне в Києві. Однак озеро Алмазне, розташоване у Деснянському районі столиці, є ландшафтним заказником. Його створили торік. Видобувати пісок там не можна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на території Національного природного парку "Голосіївський" у Києві знищили небезпечні алергенні рослини, а саме – борщівник та амброзію. В нацпарку "Голосіївський" зазначили, що якщо амброзія нечасто приваблює охочих сфотографуватися з нею, то борщівник відомий тим, що від його отруйної дії страждають любителі зробити фото з великою квіткою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися