У Київському зоопарку врятували рідкісних диких кошенят (ФОТО)

Для реабілітації рисей облаштували літню домівку

У Київському зоопарку для врятованих рідкісних диких кішок облаштували літню домівку. У закладі розповіли про черговий етап порятунку молодих каракалів, який триває майже рік, передають "Коментарі".

До Київського зоопарку маленьких дитинчат каракалів торік передали співробітники поліції. Дикі кошеняти постраждали від нелюдської жорстокості, були виснажені, мали недовагу, порушення рівноваги та інфекційне захворювання. Їхня вага у двомісячному віці становила лише 270 грамів.

За життя маленьких диких тварин у столичному зоопарку боролися два місяці. Це була спеціальна дієта, аналізи та щеплення, тренувальні вправи та інші необхідні процедури. Зараз один каракал з’їдає близько 1,5 кілограми м’ясних смаколиків на день. Цим котикам виповнився рік. Кожен з них має вагу у майже 15 кілограмів.

"Для диких тварин, що пережили жахи війни та жорстокого поводження реабілітаційний період може становити декілька років. От і наші каракали хоч і мають здоровий вигляд та активно бавляться, й досі демонструють недовіру до незнайомих людей та страх до гучних звуків", — зазначили у Київському зоопарку.

Для каракалів облаштували літній дворівневий вольєр з гамачками, лазалками, оглядовою мансардою, різноманітними кігтеточками та іграшками. Побачити їх можна щодня навпроти вольєру верблюдів. Однак у Київському зоопарку закликали відвідувачів не шуміти та не галасувати, щоб не налякати диких котиків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київському зоопарку оновили літній вольєр для ведмедя Боба та ведмедиці Чудо. Тут відвідувачі можуть побачити одразу два види ведмедів — тянь-шанського та уссурійського білогрудого. Величезна літня експозиція має площу 1200 квадратних метрів. Для ведмедів встановили гамаки, спеціальні годівниці, кігтеточки та великий басейн із водограєм. За стіною оновленого вольєру знаходяться ведмежі барлоги.

Читайте також, що у Києві за порятунок тварин присвятили мурал волонтерці з Ірпеня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися