У ДТЕК зробили важливу заяву про ЛЕП у Києві: що потрібно знати людям

В енергетичній компанії ДТЕК зробили важливе звернення до мешканців української столиці щодо гнізд лелек на стовпах електропередач

В енергетичній компанії ДТЕК зробили важливе звернення до мешканців української столиці щодо гнізд лелек на стовпах електропередач — йдеться про проект для допомоги птахам. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії на її ресурсах.

За словами енергетиків, під егідою проекту енергетики зміцнюють гнізда лелек на електроопорах спеціальними металевими конструкціями. Це допомагає їм міцно триматися на опорах і не сповзати на дроти, захищати лелек, а також мінімізувати аварії та відключення світла у клієнтів.

Для реалізації цього проекту створено спеціальну функцію на сайті ДТЕК, де можна вказати місце розташування гнізд. У ході роботи проекту представники ДТЕК за 10 років зміцнили 507 гнізд лелек на електроопорах та захистили не менше 10 тисяч птахів.

Нагадаємо, що у Калинівській громаді на території Київської області мешканців закликали встановити лічильники за воду, інакше платіжки можуть сягати понад 4000 гривень. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунального підприємства "Джерело-20".

За словами комунальників, абоненти, які не мають лічильника, платитимуть за полив присадибної ділянки 4167 грн. Відповідне рішення було ухвалено Виконавчим комітетом Калинівської селищної ради.

Нарахування проводитимуться з розрахунку 5л води на 1 кв.м на день. У зв'язку з неможливістю провести обстеження кожної ділянки, розрахунок буде здійснено з урахуванням площі 6 сотень (600м2). А абоненти, які встановили кошти обліку, платитимуть виключно за показниками лічильника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися