У Києві різко подорожчала оренда квартир: опубліковано нові ціни

В українській столиці спостерігається різке подорожчання вартості оренди квартир

В українській столиці спостерігається різке подорожчання вартості оренди квартир – у серпні вартість підскочила у всіх сегментах. Про це стало відомо з даних, опублікованих аналітиками порталу ЛУН.

За словами експертів, медіана ціни на однокімнатну квартиру у Києві збільшилася порівняно з липнем на 10%, двокімнатну – на 7%, трикімнатну – на 5%. Так, у новобудовах оренда однокімнатної квартири починається з 10 тисяч гривень.

Вартість змінилася так: однокімнатні – з 10 тис. до 11 тис. грн. гривень на місяць, двокімнатні – з 14 тис. до 16 тис. грн. на місяць, трикімнатні – з 24 тис. до 27,5 тис. грн. на місяць.

Найдешевші пропозиції щодо найму житла, як і раніше, — у Деснянському та Дарницькому районі, найдорожчі — у Печерському та в центрі столиці. На ціну впливає близькість житла до центру, наявність поблизу метро та стан квартири.

Нагадаємо, що в українській столиці людям видають безкоштовні квартири, у Київській міській державній адміністрації розповіли, хто зможе отримати житло. Про це стало відомо з офіційного коментаря, який дали журналістам у КМДА видання Главком.

За словами чиновників, є спільна міська черга пільговиків. У ній близько 60 тис. осіб У грудні 2022 року Київ закупив 112 квартир для пільговиків. Цього року вже виділено 130 млн. грн. для закупівлі.

Джерело: https://lun.ua/ru


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрій

8 серпня 2023, 12:18

Як і в будь-якій іншій країні, все залежить від попиту та пропозиції. Попит на житло, особливо у столиці , може значно перевищувати подання, що підвищує ціни. Також важливо зазначити, що свою лепту вносить економічна та політична ситуація. Наприклад на https://kvartiri.com.ua/prodazha-kvartiri/kiyiv/ чітко побачив динаміку зміни цін на різноманітні квартири протягом цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися