Підготовка до національного спротиву в Києві: як проходять заняття (ФОТО)

У столиці для всіх охочих проводять заняття із підготовки до національного спротиву

У Києві відбулися заключні заняття із першого поглибленого 5-денного курсу з підготовки громадян до національного спротиву. Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА, передають "Коментарі".

11 липня в столиці розпочалися одноденні заняття з навчання всіх охочих навичкам національного спротиву. Протягом місяця, практично кожен день вони проводилися у трьох районах Києва.

Після завершення основних навчань тим, хто прагнув поглибити свої навички з загальновійськової підготовки, інструктори запропонували пройти поглиблений курс навчання за різними програмами. Їх тривалість варіювала від 5 до 14 днів. Виявилось багато охочих розширити свої знання та здобути додатковий досвід, тому вже з 7 серпня розпочався другий етап навчань – поглиблені 5-денні курси.

Підготовка за цією програмою відбувалася таким чином: протягом 4 днів – практичні та теоретичні заняття на міських локаціях, а 5-й день – на навчальному полігоні.

Комплексні заключні заняття на полігоні відбулися у формі змагань між навчальними групами, які долали власні маршрути в умовах, максимально наближених до бойових: з "розтяжками", діями диверсійно-розвідувальних груп противника та іншими випробуваннями.

Після закінчення навчань учасники отримали сертифікати про проходження 5-денних курсів з підготовки до національного спротиву та подяки від Департаменту.

Зараз триває формування наступних груп для проходження такої підготовки. Охочі пройти одноденні навчання мають заповнити реєстраційну форму за цим посиланням.

Як раніше писали "Коментарі", у Київській області мешканців Бучі почали готувати до національного спротиву. Підготовку цивільного населення до Програми національного спротиву ініціювала Бучанська районна військова адміністрація. Тренували громадян бійці 133-го батальйону тероборони області.

Нагадуємо, що в Києві на постачанні неякісного форменого одягу для Збройних сил України вартістю десятки мільйонів гривень викрили директора підприємства. Скориставшись нагальною потребою у забезпеченні українських військових одягом, компанія спочатку отримала передоплату у сумі понад 5 мільйонів гривень, а згодом решту обумовлених договорами коштів. Однак поставлені підприємством товари виявилися неналежної якості. Експерти констатували, що нова військова форма не відповідає технічним умовам та не може використовуватися за призначенням. Суму завданих збитків оцінили за вартістю контрактів — у понад 35 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися