Синоптики попередили про небезпечну погоду на Київщині

Що треба знати про метеорологічний прогноз на найближчі дні

На Київщині оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки через небезпечні метеорологічні явища. Про погодні умови розповіли в Українському гідрометцентрі, передають "Коментарі".

За даними синоптиків, протягом 22-24 серпня в Україні утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Це не стосується 22 серпня лише Закарпатської, Дніпропетровської, Запорізької, Сумської та Чернігівської областей, а 23-24 серпня — Львівської та Івано-Франківської областей. Окрім того, у Київській області оголосили перший рівень небезпечності на сьогодні, 21 серпня, через грозові дощі.

"У Києві та на Київщині зараз подекуди дощиком поб’є пилюку, погримить грозою. Літо триває", — зазначила синоптик Наталка Діденко.

У Києві в деяких районах вже дощить, та попри невеликий дощ деякі вулиці столиці значно підтопило. Кияни знову скаржаться на нерозчищені водостоки.

Нагадаємо, активісти заявили, що у Києві одне з найвідоміших озер навмисно знищують під забудову. Озеро Синє розташоване на західній околиці житлового масиву Виноградар. У травні на вимогу киян Управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації включило роботи з розчищення та благоустрою озера Синє до переліку природоохоронних заходів на 2023 рік. В мерії Києва запевняли, що причини обміління Синього озера мають природний та техногенний характер. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білоцерківському районі Київської області підприємець роками незаконно користується величезним водосховищем. Бізнесмен використовує водний об’єкт загальною площею 339 гектарів для риболовлі без договору оренди. Користувач також незаконно заборонив місцевим мешканцям користуватися цією водоймою.

Дивіться також фото, як на Оболоні триває будівництво нової естакади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися