Кияни вимагають зробити реконструкцію дощової каналізації

До столичної влади звернулись з петицією через постійні підтоплення Києва

Кияни обурені щільною забудовою у столиці та вимагають від влади провести реконструкцію системи дощової каналізації. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №12349 Тимофій Міщенко вимагає від столичної влади провести реконструкцію системи дощової каналізації у Києві. Активіст наголосив, що кияни вже багато років спостерігають підтоплення вулиць столиці при тривалих опадах або інтенсивних зливах.

"При постійній забудові міста збільшуються площі асфальтового покриття, бетонування, а площі відкритого ґрунту постійно зменшуються, що значно знижує здатність поглинати воду поверхнею землі. В той самий час пропускна здатність мереж дощової каналізації є недостатньою для відведення дощової води, і ця проблема тільки збільшується", — наголосив Міщенко.

Від столичної влади автор петиції вимагає провести аналіз стану усіх мереж дощової каналізації у Києві, їхньої пропускної здатності, визначити пріоритетність місць для реконструкції та негайно запустити процес реконструкції системи дощової каналізації. Для розгляду у Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. До завершення збору підписів залишилося 17 днів. Наразі петицію підтримали понад 4,5 тисячі людей, це 76% зі 100% необхідних.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві заборонили проводити масові заходи до Дня Незалежності України. Окремі доручення не допускати погодження проведення недержавних масових заходів у Києві у середу, 23 серпня, та у четвер, 24 серпня, отримали заступники голови КМДА та керівники столичних районних державних адміністрацій. До Дня Незалежності України у Києві на Хрещатик виїхала, як і торік, "парадна" розгромлена техніка російських окупантів. Через це рух транспорту в центрі столиці перекрили на кілька днів. 

Нагадаємо, у Києві після дощу сильно підтопило дороги, через що затримувались низка маршрутів трамваїв та тролейбусів. Водіям героїчно довелось долати наслідки негоди. Про підтоплення Києва можна подивитись відео.

Дивіться також фото і відео, як на набережній у Києві масово оштрафували водіїв.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися