У Києві з незаконної власності повернули величезну гідроспоруду

Столична прокуратура через суд скасувала незаконну реєстрацію прав на гідроспоруду

Столична прокуратура у судовому порядку скасувала незаконну реєстрацію прав на гідроспоруду площею понад 4 тисячі квадратних метрів на Оболонській набережній. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

У суді Київська міська прокуратура досягла скасування реєстрації речових прав на гідротехнічну споруду площею понад 4 тисячі квадратних метрів в Оболонському районі столиці, яка була здійснена за фізичною особою та комерційною організацією.

Зазначена гідроспоруда розташована вздовж території парку "Наталка", на півострові "Собаче Гирло", на острові "Оболонський", а також у межах прибережних смуг інших водних об'єктів у Києві.

Прокуратурою були виявлені факти незаконної реєстрації майнових прав на цю споруду на користь фізичної особи та комерційної організації, проте, згідно з законом, такі права може набути виключно Київська міська рада.

З метою відновлення прав місцевої громади прокуратура звернулась до Оболонського районного суду міста Києва з позовною заявою про скасування державної реєстрації речових прав на вказану споруду за фізичною та юридичною особами.

Завдяки активній і послідовній позиції Київської міської прокуратури, позов прокурора було задоволено судом. Зазначене рішення виконано - скасовано незаконну реєстрацію права власності на гідроспоруду.

На даний момент вже виконано чотири подібних судових рішення за позовами Київської міської прокуратури, скасовано незаконні реєстрації та припинені майнові права на гідротехнічні споруди загальною площею майже 8 тисяч квадратних метрів.

Як раніше писали "Коментарі", у Київській області в розтраті коштів під час ремонту укриття у дитячому садочку підозрюються підрядник та посадовець відділу освіти. За даними слідства, підрядник уклав з відділом освіти однієї з міських рад Бориспільського району договір з ремонту підвального приміщення закладу дошкільної освіти. Його планували використовувати як найпростіше укриття.  З метою заволодіння коштами, підозрювані внесли до звітної документації завищені обсяги виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів. На підставі цих документів відділ освіти перерахував на рахунок товариства бюджетні кошти.

Нагадуємо, що в Києві на Подолі під загрозою знищення опинилися майстерні старого річкового порту. Ці будівлі є представниками промислової архітектури Подолу першої половини ХІХ століття - вони одноповерхові на першій лінії забудови. Як розповів активіст Дмитро Перов, на паспорті об'єкту зазначено "реконструкція". Активіст нагадав, що так само під виглядом реконструкції 10 серпня знищили найстаріший дерев'яний будинок Подолу на Ярославській. Будинок не є пам’яткою, але знаходиться на території Історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ".

Читайте также