Стало відомо, скільки коштуватиме Києву утилізація старих шин

У середині березня у соцмережах комунальники різних районів Києва почали поширювати світлини, на яких з клумб, дитмайданчиків і зелених зон при дорогах забирають автопокришки, котрі раніше слугували за імпровізовану огорожу.

Про це "Коментарі" писали "Кінець епохи ЖЕК-арту з автопокришок. Комунальники оголосили війну покришкам".

І вже тоді ставили питання,   чи вистачить у комунальників сил і коштів їх переробити?

Районні держадміністрації відзвітували про збір 36 тисяч шин, які використовували для декору прибудинкових територій.

На початку квітня кияни стали помічати новоутворені звалища розфарбованих шин. А на Троєщині стався підпал такого звалища. Через це у неділю місцеві мешканці страждали від ядучого чорного диму і сиділи з закритими хвіртками.  Про це ми розповідали в матеріалі "Прибирання для "галочки".

Після широкого розголосу цієї пожежі та десятків депутатських запитів, у КМДА  15 квітня повідомили, що районні служби почали вивозити шини на утилізацію, а існуючі звалища — це тимчасове зберігання. 

Журналісти сайту "Дозорро", вивчивши тендера на ресурсі "Прозорро" підрахували, скільки коштуватиме утилізація цього екологічно небезпечного сміття.

"Як з'ясувалося, що договори на утилізацію шин уклали не всі керуючі компанії з обслуговування житлового фонду районів Києва. А частина тих, хто вже потурбувався про вивезення шин, оголосила про закупівлю послуг вже після перших двох тижнів прибирання - в середині квітня, якраз коли КМДА повідомило, що шини відправлять на переробку",  - йдеться у матеріалі.

За підрахунками "Дозорро", наразі комунальні підприємства благоустрою Києва планують витратити на утилізацію шин з подвір'їв і вулиць 1.886 млн. грн.

І це не остаточна сума витрат, бо"про свої тендери поки що не оголосили КП Дарницького, Оболонського і Шевченківського районів, тобто загальна сума витрат на утилізацію ще зростатиме".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися