У Києві відкриється перша в Україні бібліотека настільних ігор (ФОТО)

Ігровий фонд бібліотеки налічує понад 125 ігор

Перша в Україні бібліотека настільних ігор відкриється у Києві 6 вересня. Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передають "Коментарі".

Щоб отримати доступ до ігрового фонду, необхідно стати читачем Центральної бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка для дітей м. Києва (просп. Берестейський, 25-А).

Спочатку в бібліотеці настільних ігор планують організовувати ігрові зустрічі. Усі охочі зможуть взяти настільні ігри в читальній залі. Пізніше ігри видаватимуть додому, як книжки.

Ігровий фонд бібліотеки налічує понад 125 ігор. Настільні ігри варіюються від найпростіших ігор до складних економічних стратегій. Колекція ігор була передана бібліотеці Спілкою видавництв настільних ігор.

Це пілотний проект, який надалі буде розширено Департаментом культури КМДА на інші бібліотечні простори міста.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві на Співочому полі відкрився Музей українського грамзапису. Експозиція музею розповідає про історію грамзапису. Колекція складається з понад 400 одиниць основного фонду української музики на різних звукових носіях. У планах музею – розширення, культурологічні розвідки, експедиції, присвячені різним аспектам музичної культури України і Світу.

Нагадуємо, що в Київській області в Ірпені відкрили скульптуру про спротив російській агресії. Скульптура має надпис-присвяту: "Відважним мешканцям Ірпеня, які у лютому – березні 2022 року зупинили російського агресора на шляху до столиці України – Києва".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися